Aprofito que és dia 1, que esteu amb resaca però feliços per a proposar-vos una llista de propòsits pel 2017. Alguns d’ells jo ja els faig, d’altres espero autoaplicar-me’ls.

Crec que la llista se m’anirà de les mans, però no us preocupeu, tot són petits canvis, es poden anar fent de forma progressiva, sense agobiar-se, però amb decissió!

1. Comença a reciclar

La més òbvia. Si tens un pis petit, que això vagi junt a acostumar-se a tirar la brossa cada dia, així no importarà que hi hagi poc espai 🙂

cans-from-the-ocean-free-license-cc0-1024x673

2. Mou-te sosteniblement

Anar en transport públic, bici o caminant no és pas dolent. Aparca el cotxe i la moto sempre que puguis. Si ho veus difícil, posa’t una fita com “els divendres aniré en metro”.

mou-te-sosteniblement

3. Estalvia aigua

Dutxes més curtes, posa una ampolla d’aigua al dipòsit d’aigua de l’inodor, rentar plats sent conscient de l’aigua que raja…

estalvia-aigua

4. Compra productes d’alimentació ecològics i de proximitat

Més sans i amb menys càrrega de CO2 pel transport. I afavorim l’economia local!

productes-bio

5. Compra productes sense envàs

Les carns a la carnisseria, la fruita sense tallar, el formatge i l’embotit a la xarcuteria, els cigrons a les llegums…

No envàs 3.jpg

6. Redueix el consum de carn

Reduint el nostre consum de vaca i porc, contribuim a reduir  les emisions de CO2  que produeixen aquests animals, i també reduim la quantitat d’aigua que es requereix per a produir la carn. 2×1 gent.

no-carn

7. No més oli de palma

No més principes, no donuts, no lays, no doritos, no ferreros!! Ja m’explaiaré en un altre post dient per què l’oli de palma no és bo, però no ho és per la nostra salut ni pel planeta.

palm-oil

8. Compra roba de producció local i/o feta en condicions laborals òptimes

La pròxima peça que necessitis, investiga altres marques a botigues del teu entorn o per internet, mira llocs de fabricació i preus. Ja us aniré explicant com me’n surto d’aquesta i quines opcions els dóna el món per poder vestir “èticament”, però tenim més opcions de les que ens imaginem. Anem dient adéu a Inditex i a tot Portal de l’Àngel.

roba-segona-ma

9. Redueix el consum

Deixar de comprar per comprar. Només quan ho necessitis, no quan ho vulguis.

reduit-consum

10. Reutilitza

Aprofita tuppers de productes que has comprat, pots de vidre, bosses… Compra roba de segona mà, o bescanvia roba amb amics/amigues 🙂

reutilitza

11. Arregla, no tiris

Arregla el cotxe, no te’l canviïs, arregla el portàtil no compris un de nou, canvia la bateria del mòbil en comptes de comprar un altre, cus el pantaló i allaga-li una mica més la vida.

arregla

12. Sigues conscient

De cada petit canvi que fas i no fas per a ser millor persona i millorar el món, això t’animarà a seguir endavant, a voler més de tu, i al cap i a la fi a ser una mica més feliç 🙂

I posa una planta dins de casa!

planta-interior

Feliç 2017 a tots! Fem que aquest any sigui l’any de la revolució sostenible!!

Guardar

Guardar

Guardar