Com amb els nostres tuppers i envasos de vidre podem reduir i MOLT el consum de plàstic a casa

tupperware simpsons

No m’he tornat boja no. Bé, boja m’estava tornant cada vegada que anava a carnisseria i vèia com utilitzaven el paper de plàstic, després el paper que no és paper del tot perque està plastificat, o la safata de polietilè, o quan a la peixateria m’embolicaven el peix amb paper de plata.

Un dia vaig dir-me: seria molt extrany dur un parell de tuppers per fer la compra…? i quan per fi vaig enrecordar-me de fer la compra i agafar uns envasos de casa, va ser tot un èxit per a la meva ànima. Estava feliç! Orgullosa, empoderada, i ja veieu, només vaig dur 4 tuppers…

Però dins meu vaig fer un gran canvi. Vaig decidir que s’acabarien per a mi els envasos i des d’aleshores he agafat la costum. Us explico els meus truquis per anar a fer la compra amb els tuppers:

1. Comprar carn, peix, verdures i fruites a botigues de barri o al mercat.

Si compres cada cosa al seu lloc, l’aliment és fresc i està exposat llest per a tu. Així pots comprar les quantitats que s’adecuin a tu i pots demanar que t’ho guardin als envasos que has dut. A més, així afavorim el comerç de barri. Fem barri!!!

llibertat-postremoi1

2. Planifica quan has de comprar

Si saps que has d’anar a comprar, agafa’t els tuppers. Moltes vegades anava a fer la compra abans d’arribar a casa, així que havia de seguir utilitzant els envasos de cada botiga. Així que vaig decidir pendre’m-ho amb calma, arribar a casa, deixar-ho tot, posar-me roba còmode i a gaudir de comprar pel barri.

tuperware

3. Pensa què has de comprar

Si saps què has de comprar sabràs quants envasos has de dur, així que fes una llista abans d’anar de sortir. Posa’n un parell més, que sempre sorgeix algun caprici 🙂

list.gif

4. Ajuda’t d’una bossa o el carro

Com faries habitualment. Si has de comprar poc perquè sou només 2 a casa o vas a comprar pel mateix dia, porta una bossa. Si has d’anar carregat perquè has d’alimentar un regiment o fer la compra de la setmana, porta el carro. Així tindràs on guardar tots els envasos.

tupper

5. Directe per guardar a la nevera

Tenim la sort que els tuppers són plans, normalment quadrats i rígids, perfectes per a guardar a la nevera. A més, si creem un sistema d’emmagatzematge podem fins i tot utilitzar envasos de colors per a segons què (carn, peix o verdura ja tallada).

fridge.gif

6. Aprofita els pots de vidre

A casa utilitzem els pots de vidre de tomàquet fregit per exemple per anar a comprar a granel i guardar pasta, llegums, espècies, cereals, xocolata, sucre, sal, etc.

bodegon-tarros-vidrio--habitat-el-periodico-1483608691796

7. Per les verdures utilitza bosses de roba

Per a comprar verdures el sistema sol ser self-service, així que pot ser és massa complicat anar amb tuppers. Per això el millor és dur una bossa de tela guardada sempre al carro, a la motxilla o al bolso per a comprar fruites i verdures. Una bossa de tela no pesa, no ocupa i mai està de més!

valubag-vb0102-classic-cotton-tote-bag_1403-VB0102

8. I de regal

De regal, ja tens l’excusa perfecte per utilitzar tots els tuppers que tens morts de fàstic en el fons d’algun armari. I t’agradarà tant, que de regal també podràs reclamar que et tornin tots els tuppers que has anant deixant pel llarg i ample de les cases dels teus amics i familiars.

200

Conclusions

La meva experiència de dur tuppers a les botigues és d’allò més positiva. Els venedors em diuen “no ets l’única, hi ha algunes persones més que ja ens porten els tuppers perquè els hi deixem tot preparat” “més gent hauria de venir amb tuppers” o “al final haurem d’acabar tots així”.

El mes important de tot és que no som conscients de la de brossa que generem cada vegada que anem a comprar, i fent un canvi de xip podem ajudar sobremanera a reduir els residus que generem a casa. L’eslògan és fàcil:

Si fas la compra, porta’t el tupper

Us deixo ja tranquils, amb aquesta nova llavor dins el cap. I ja em direu si ho heu provat! És només canviat un petit hàbit, endavant! Us animo molt molt!! I prepararé un altre post amb altres usos dels tuppers per al dia a dia 🙂 ens poden estalviar molts diners, i molts residus!!