Història d’anada i tornada d’un matí de voluntariat a la platja

S’han acabat les vacances, toca escriure! I començaré per explicar-vos què vaig fer ahir.

La història comença tranquil·lament dijous al vespre quan miro feisbuc, i trobo un esdeveniment “Limpieza de playa y fondo marino”. Vaig llegir de què anava i vaig demanar plaça.

Total, ahir a les 8 del matí em trobava veient sortir el sol a la Mar Bella i esperant instruccions junt amb unes 80 persones més per fer de la platja un lloc un xic menys brut. Ens van donar tot el material que necessitàvem i ens van explicar el funcionament del dispositiu.

Vam ser 4 equips: submarinistes, apnea, padelsurf i platja. I en dos hores vam recollir tot això:

El que intenta aquesta iniciativa per part de diferents organitzacions (Lendi sin plásticoVanas DivePilates SUP&BeachYotubaSurfrider Foundation, Rezero – Fundació Prevenció de Residus i Consum i no más colillas en el suelo) és conscienciar-nos a través de l’experiència. La idea no és aconseguir mà d’obra gratuïta. És intentar eliminar el problema dels residus d’arrel.

I això s’aconsegueix sensibilitzant a la gent, fent que veiem com afecta al nostre entorn petits actes com:

– Utilitzar tovalloletes humides i tirar-les al WC (tinc un post gairebé acabat sobre aquest tema)

– Tirar per l’WC els bastonets de les orelles

– Tirar burilles de cigarretes al carrer

– Tirar papers i plàstics a carrers o platjes

– Ser un putu porc als espais públics directament

Després trobem altres tipus d’irresponsabilitats en que no col·laborem directament com tirar deixalles de tota mena al mar, principalment plàstics, que acaben convertint-se en microplàstics que els animals marins consumeixen. Tot un drama…

img_20171007_094036811035518.jpg

Per a mi, el més grotesc de tot el matí va ser la quantitat de burilles de cigarretes que vam trobar. Insultant i molt irresponsable. Però el problema no ve només de que la gent sigui guarra a la platja, sinó de que els fumadors són porcs al carrer. Les burilles es llencen al terra i després l’aigua bé de pluja bé de neteja les porta al clavegueram, i d’allà directe al nostre mar que solidàriament ens les torna.

Va ser una experiència enriquidora que penso repetir. Si m’assabento amb antelació d’altres activitats d’aquest tipus de ben segur us ho anunciaré, perquè en una cosa estareu d’acord “és amb la pràctica que set queden els conceptes i realment aprens, no amb la teoria”.

Agrair a les persones que s’uneixen i tenen iniciatives d’aquests tipus per fer del món un lloc millor. Es necessita molta dedicació per la seva part perquè algun dia per fi poguem veure canvis significatius en el nostre entorn. Però siguem optimistes, ho aconseguirem!!

Ah! I de record em vaig endur el contacte de dos noies molt maques, que com jo, van decidir llançar-se a una aventura amb gent desconeguda, només perquè creuen que el motiu val la pena!

Fumadors!!! Ni una burilla de cigarreta més als nostres carrers! 😀

superman

La imatge de grup l’he tret del feisbuc de Lendi, espero que no els importi, però és que és molt maca! 😀