No em liaré gaire: són una merda.

Així de clar. Les hauríem d’eliminar de la faç de la terra. Mireu que passa quan les tirem per l’WC.

Però això no passa només a l’extranger, mireu què va passar farà uns dies a València.

Les mames i iaies d’abans tenien la sol.lució. Mocador i ampolla d’aigua i apa, a treure-li els mocs enganxats a la cara del petit. Aigua i sabó, i la cara ben neta. Tovallola i aigua i la caca va fora.

Però ens agrada sentir que estem utilitzant coses noves, netes, esterilitzades, verges a la nostra pell. Ens encanta com de còmode és netejar-nos la cara o el cul i tirar, en comptes de posar a la rentadora, assecar i reutilitzar. Massa passos…

La nostra comoditat i el sentir que una cosa és millor perquè és nova, blanca i fa bona olor, fa que ens carreguem el món.

Si volem fer d’aquest món un lloc millor hem de tenir clar que:

Còmode no vol dir bo. I hi ha moltes coses que ens són còmodes però si parem a pensar-hi, no són gens bones pel nostre entorn, i com a conseqüència, per a nosaltres mateixos.

Hem de mirar que els productes que consumim compleixin els següents paràmetres:

  • Que es puguin utilitzar més d’una vegada
  • Una vegada deixem d’utilitzar-los, que puguin servir per a d’altres
  • Que quan el seu estat de degradació ja no serveixi per la seva funció, serveixi per a d’altres o que es pugui reciclar
  • I ja seria genial si el producte nou que comprem, a més, és reciclat

giphy

Però quedem-nos amb el primer punt. Que es pugui utilitzar més d’una vegada. El que està matant al món és el consum. Cada vegada que comprem, afavorim el seguir utilitzant recursos del món, que són finits, però els tractem com si fossin infinits.

Hem de mirar de:

  • Reduir el consum de productes d’usar i tirar i canviar-los per productes que poguem reutilitzar
  • En cas de no poder/voler, mirar que siguin biodegradables per reduir el seu impacte una vegada ens desfem d’ells

Solucions possibles

Per desmaquillar-nos: Podem utilitzar una tovallola suau amb crema desmaquillant o sabó i després rentar-la. Aquí teniu una de Sephora que són 20€, però us durarà anys. I a Armoniabio n’he trobat una altra per 6€. Una ganga senyores, me las quitan de las manos!

Tovalloleta desmaquillant sephoraArmoniabio-toalla-desmaquillante

Per netejar culs: Paper de WC, normal, del que es desfà en contacte amb l’aigua. Però si la caca està taaan enganxada que necessiteu quelcom humit podeu recórrer al bidet si teniu la sort de tenir-ne i després usar una tovalloleta. També podeu simplement agafar una tovalloleta, mullar-la, utilitzar-la i a netejar. No us consoleu amb les que diuen ser biodegradables, doncs segons la OCU cap de les que diuen ser-ho ho són realment.

Per netejar mans i cara dels peques: Portem un mocador de tela o una tovalloleta a la bossa del cotxet. Mullem amb aigua i a fregar. Podem dur a sobre una petita pastilla de sabó.

El món se les apanyava abans sense tovalloletes humides i no ens vam extingir. Ara per contra amb la gran quantitat de productes que consumim, anem directes a la destrucció del planeta… Les tovalloletes que no es queden al claveguerem acaben al mar, i a mida que es desintegren, es van formant micro plàstics que contaminen l’aigua i que els animals marins es menjaran.

toallitas-humedas-mar.jpg

Com a consumidores tenim el poder de canviar el món amb el què comprem. Fem un petit gest i comencem a reduir el consum de tovalloletes d’usar i tirar. El món ens ho agrairà, i les futures generacions també!

planet.gif