M’he passat una setmana anunciant-vos que aquest dissabte es volia fer la recollida de burilles més gran de la història. Ahir es van recollir 270.000 burilles de cigar, però es va aconseguir quelcom molt més important: la difusió de la problemàtica de les burilles de cigar.

En Miquel és un noi fantàstic. Desprèn  seguretat en sí mateix, calma, il.lusió, esperança. I ell solet va començar a moure farà gairebé un any aquest moviment: No más colillas en el suelo. És brutal veure com una persona es posa una fita i lluita per ella, i com de maco és veure la de gent implicada que l’ha anat acompanyant durant aquests mesos.

Per què és dolent tirar les burilles al terra del carrer?

Tires el cigar al terra i aquest acaba a les clavegueres. Les burilles traspassen els filtres i acaben al mar. I del mar arriben a les nostres platjes. Però pitjor encara és que la funció de la burilla és retenir tot d’elements cancerígens del tabac, i aquests elements es queden al mar. Una burilla pot arribar a tenir 70 elements cancerígens i contaminar fins a 50 litres d’aigua… Així que imagineu-vos com tenim les nostres aigües gent. És hora de que els fumadors feu tots un petit canvi.

El blog de petits canvis és una crida a això pel que ell ha apostat tot aquest temps: canviar petits hàbits que sense adonar-nos estan fent mal al nostre entorn. I quin gran hàbit és tirar la cigarreta al terra! Jo mateixa les tirava quan fumava, i tant feliç tu.

Però arriba el dia en que algú et diu que això no s’ha de fer, i a partir d’aleshores és decisió teva pensar en el que t’han dit i en les conseqüències del teu petit acte, o decidir passar perquè ets més feliç sent ignorant i egoísta. Així funcionem xD

I ahir va ser un dia important. Perquè ahir mitjans de comunicació de tota índole van dedicar un minut, dos minuts a aquesta problemàtica, i es va plantar la llavor del mal hàbit a milers de persones. Avui hi ha hagut molts fumadors que han decidit no tirar una burilla al terra. Milers de fumadors que al tirar la burilla al terra han recordat les notície de dissabte. I milers de no fumadors que se’ls començarà a pujar la mosca al nas cada vegada que vegin a algú tirar la cigarreta al terra.

Hem obert la porta a que tirar una burilla al terra sigui tan mal vist com deixar al terra la caca del gos, i això és una molt bona senyal. Només puc dir que gràcies Miquel i a tots els embaixadors de No más colillas en el suelo per tota la feina feta. Jo m’uniré amb vosaltres sempre que pugui!

Us deixo un video on parlen de la recollida de burilles al telenotícies de tv3 🙂

I si sou fumadors, ja sabeu! Teniu moltes opcions:

  •  Dur un cendrer portàtil
  • Apagar el cigar a una paperera (ben apagat) i tirar-lo a la paperera
  • Apagar-lo i guardar la burilla fins trobar una paperera
  • No fumar al carrer 🙂
  • Si us plau, no tirar la burilla des del cotxe, o desde la moto!!
  • Deixar de fumar hehehe

Recordeu! Còmode no vol dir correcte 😉 i res és més còmode que tirar el piti al terra, però un gest tant inconscient ens fa molt mal a tots. Bona setmana!